Colette

De naam Colette verwijst naar Colette Leemans, grootmoeder van chef Thijs Vervloet (°1990) aan wie hij zijn culinaire kwaliteiten te danken heeft. Colette is zelf jarenlang kokkin geweest, leerde Thijs van jongsaf de stiel en inspireerde hem.

Na passages bij ondermeer Hof ter Hulst, Magis, L’Atelier de Joël Robuchon, ’t Fornuis en Zilte, besliste Thijs in 2016 zijn eigen restaurant te openen in een pand in Westerlo van grootmoeder Colette. De naam lag voor de hand…

Het verhaal wordt nog interessanter. De culinaire genen gaan immers nog een generatie verder terug. Colette was zelf enig kind van Anna Holemans (Thijs’ overgrootmoeder). Anna heeft op haar beurt jarenlang aan het fornuis gestaan bij de prinselijke familie De Merode.

Toen Thijs in volle coronacrisis een oplossing zocht voor het plaatsgebrek in Westerlo, kwam hij uit bij De Vijvers in Averbode. Dat domein was vroeger eigendom van… de familie de Merode.

Daarmee maakt Thijs de cirkel helemaal rond en eert hij grootmoeder en inspirator Colette op de plek waar overgrootmoeder zowat een eeuw geleden de kiemen plantte voor de liefde voor de keuken.